Tropenvakanties > Klamboe's > Care Plus Combi-box LLI

Care Plus®  Mosquito Net Combi Box

• Comfortabel (grote binnenruimte)
• Eén net, veelzijdig bruikbaar (als 1- en 2 persoons-, box-, wedge- of tentmodel)
• Ideaal voor reizen, hotel en  thuisgebruik
• Lichtgewicht (636 g)
• Long Lasting Impregnation of niet-geïmpregneerd
• lichtgewicht (636 g)

Artikel nummer         33415 (Long Lasting Impregnation)
Afmeting (l x b x h)   2,20  x  2,00 x 2,00 m
Gewicht                    636 gram
Mesh                        365
Draaddikte               40 denier
Impregnatie werkingsduur 2,5 jaar bij dagelijks gebruik of 20 wasbeurten

Een muskietennet houdt insecten en ook ander ongedierte op afstand en zorgt voor een ongestoorde nachtrust. Een muskietennet biedt alleen extra bescherming tegen (malaria) muggen als het net rondom gesloten is, van duurzaam polyester is gemaakt en de maasgrootte (Mesh) niet groter is dan 1,75 mm. Een te kleine maatgrootte zorgt in een vochtig (sub)tropenklimaat voor benauwdheid onder het net en is daarom niet voor die doeleinden geschikt. Care Plus® Mosquito Nets zijn ontworpen in eigen atelier en worden vervaardigd onder de strengste kwaliteitsnormen. Het hoogwaardig multivezel is bij uitstek geschikt voor een duurzame impregnatie en garandeert een lange levensduur van het net.

Impregnatie

Voor optimale veiligheid is het van groot belang dat de juiste contactinsecticide op het muskietennet zit. De op Care Plus® Mosquito Nets gebruikte contactinsectide is dodelijk voor muggen en ander ongedierte, maar onschadelijk voor de mens. Impregnatie biedt extra veiligheid doordat muggen geen kans krijgen op het net te landen en er doorheen te steken. Voor gebieden met een hoog malaria-risico (tropisch Afrika, Amazonegebied, delen van Zuidoost-Azië) wordt door de WHO een Long Lasting geïmpregneerd muskietennet aanbevolen. De muskietennetten zijn verkrijgbaar in drie soorten: niet geïmpregneerd, standaard geïmpregneerd en in Long Lasting Impregnation (LLI).
Niet geïmpregneerde muskietennetten zijn ideaal voor thuisgebruik. Bij reizen naar gebieden waar een malariarisico heerst, is een geïmpregneerd muskietennet aan te raden.

Standaard geïmpregneerde muskietennetten blijven gedurende 6 maanden effectief bij dagelijks gebruik. De netten zijn wasbaar maar niet meer werkzaam na een wasbeurt. Na 1 maal wassen moet het net opnieuw geïmpregneerd worden. De verkoop van reïmpregneersets op basis van permetrine is in Nederland en België niet toegestaan. Voor alle geïmpregneerde muskietennetten geldt dat het de duurzaamheid van de impregnatie ten goede komt wanneer het muskietennet na gebruik op een donkere plaats wordt opgeborgen.
 
Naast deze standaard geïmpregneerde muskietennetten zijn er ook Long Lasting Impregnated (LLI) muskietennetten. Tropicare® heeft deze in 2003 als eerste geïntroduceerd. LLI muskietennetten zijn doorgaans wel te wassen zonder dat het de werking verliest. De werkingsduur van de impregnatie is afhankelijk van de impregnatiemethode.

Alle door Tropicare® gefabriceerde geïmpregneerde muskietennetten zijn LLI en voldoen aan de eisen van de WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie). Tropicare® werkt met de gepatenteerde DawaPlus® techonologie. Deze impregnatie blijft 4 tot 5 jaar werkzaam bij dagelijks gebruik. Ook is het mogelijk om deze muskietennetten tot 20 maal te wassen, zonder dat het net zijn werkzaamheid verliest. Bij DawaPlus® wordt een dusdanig lage dosering van impregnatie gebruikt, waardoor het niet nodig is om deze geïmpregneerde netten te laten luchten alvorens ze te gebruiken, in tegenstelling tot ander LLI muskietennetten. Het productieproces van de DawaPlus® netten kenmerkt zich door sociale verantwoordelijkheid en milieuvriendelijkheid.

• Impregnatie minimaal 2,5 jaar werkzaam
• Tot 20 maal wasbaar
• Scherp geprijsd
• 3 compacte modellen, Bell in 2 uitvoeringen
 

€ 49,95

© 2019 Crew Adventure Store — Webdesign door Elan